Az év top 10 legfurcsább sztorija Kínából

A South China Morning Post hongkongi híroldal összegyűjtötte a 10 legfurcsább sztorit, ami Kínában történt idén.

Lelki sérülés színésznő miatt

Egy férfi beperelt egy népszerű kínai televíziós színésznőt, Zhao Weit, mert az bámult rá a tévé képernyőjén keresztül. A sértett férfi polgári keresetet nyújtott be a sanghaji bíróságon – számolt be a Legal Daily még júniusban. A férfi azt állította, hogy mentális károsodás érte őt, mert a tévében a színésznő őt bámulta.

Feleség szökött meg a telekocsi vezetőjével

Egy férfi Kelet-Kínában megbeszélte a feleségével, hogy a nő a telekocsi autómegosztási rendszerrel jár be dolgozni, hogy gyorsan beérjen a munkahelyére. A férfi azért is aggódott, mert  a rendszeres tömegközlekedés kevésbé biztonságos. A telekocsi jelentette volna a megoldást a problémákra, ám az asszony megszökött a sofőrrel. Májusban egy helyi újság számolt be arról, hogy a nő két hónappal a kocsikázás után már össze is költözött új szerelmével.

Veszteséges hamisítók

Három kontárkodó hamisító befektetett 180.000 jüant (kb. 8 millió forintot), hogy hamis pénzt készítsenek, azonban csupán 160 ezer jüannyi hamis érmét tudtak csinálni, mielőtt elfogták őket – számolt be egy hírportál. A hamisítók úgy döntöttek, hogy csak 1 jüanos érméket gyártanak, mert azt hitték, ezzel kisebb az esélye annak, hogy lebukjanak. Tévedtek.

A féltékeny lány

Egy étteremben egy nő egy tál tésztát vágott egy másik nőhöz, mert feldühítette, hogy az a párjával incselkedik az étteremben. A 24 éves dühös nőszemély végül 600 jüan büntetést fizetett, miután a rendőrök előállították. A tésztával beborított lány azt mondta: a pár még ki is nevette őt, amiért egyedül ebédelt az étteremben.

Az elhízás is lehet szempont

Egy kínai férfi azért hizlalta fel barátnőjét, mert attól félt, hogy elveszíti őt. Arra bíztatta a szép lányt, hogy naponta ötször egyen: ha kövér lesz, gondolta, már senkinek sem fog kelleni, senki nem csábítja el tőle. Később meg is kérte a barátnője kezét, aki igent mondott. Erről annak idején be is számoltunk.

Megverte a prosti a kövér ügyfelet

Egy férfit állítólag olyan rondának tituláltak Kínában, hogy egy prostituált először visszautasította, majd kollégájával együtt meg is verte, miután a férfi még több pénzt ajánlott neki – írta márciusban a Chinanews.com. A két nőt később letartóztatták.

Börtönbe került az óvodai sütitolvaj

Egy férfi Közép-Kínában azért került börtönbe, mert sunyi módon hatszor is ellopta a gyerekek kekszét. A munkanélküli tolvaj 15 csomag kekszet lopott el, továbbá két takarót, egy kézkrémet, és 28 karton tejet. Végül tetten érték – számolt be júliusban a Global Times.

Gyors szökés

Egy nő megszökött a férjétől, miután elment otthonról zöldséget venni. A 40 éves nő márciusban szökött meg egy férfival, akit az interneten ismert meg. Később az autóból felhívta a férjét, hogy válni akar.

Buli utáni hiba

Egy testvérpár hazafelé tartott a holdújévi ünnepek után. A testvérek felváltva vezettek, egyikük azonban kiszállt, mert elment vécére, a szórakozott testvére viszont otthagyta, és csak 20 kilométer után vette észre. Az otthagyott testvér az út szélén reszketve várta.

Apa és fia a prostinál

Egy apát a fiával együtt tartóztattak le Kelet-Kínában, mert prostituáltnak fizettek a szexért. Az apa azt mondta: segíteni akart a fiának túljutni a barátnőjével való szakítás fájdalmain.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez