Két merénylet Homszban, több tucat halottal

Legalább 32 civil életét vesztette, és 90-en megsebesültek két pokolgéppel elkövetett merényletben hétfőn a kormányerők kezén lévő szíriai Homsz városában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) emigráns ellenzéki szervezet.

Az egyik robbantást gépkocsiba rejtett pokolgéppel hajtották végre, a másikat pedig egy öngyilkos merénylő követte el a Damaszkusztól 162 kilométerre délre fekvő város főként alaviták lakta Zahra negyedében – mondta el Talal Barazi, Homsz tartomány kormányzója. Bassár el-Aszad elnök is ehhez a közösséghez tartozik. A szíriai állami televízió korábban 14 halottról és 132 sérültről adott hírt.

Ez már a második nagyobb támadás volt a városban, amióta a hónap elején tűzszüneti megállapodás lépett életbe a szemben álló felek között. December 12-én 16 ember halt meg két pokolgépes merényletben, amelynek elkövetését az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. Homsz sokáig a szíriai elnök ellen harcoló ellenzéki erők egyik fellegvárának számított. Az évekig tartó ostromot követően december elején a szemben álló felek megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az ellenzékiek legalább 700 harcosa és családtagjaik elhagyták a város utolsó, még a lázadók kezén lévő, el-Vaer nevű körzetét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez