Jövőre már szafariparkja is lesz Dubajnak

A világ leggyorsabban fejlődő városának minden kell, ami a Földön már létezik. És az is, ami még nem.

Most például olyan állatkertet (is) épít, melyben szafarizni lehet. Már 2016 nyarától, a most ismertetett tervek szerint.

Összesen 119 hektáron és 150 millió dirhamból (több, mint 11 és fél milliárd forint) építik fel az új állatkertet, ahol szerte a világból csaknem 1000 fajta állat él majd. Ebből 350 veszélyeztetett vagy ritka fajnak számít.

Az új létesítménybe, az Al Aweer útra költöztetik át a már meglévő másfél hektáros állatkert lakóit is, mostani otthonuk ugyanis fejlesztések útjában áll a Jumeirah úton – adja hírül a Gulf News.

safari07

Az építkezést hosszas vizsgálódás előzte meg: a tervkészítők tanulmányozták a világ legjobb állatkertjeit és szafariparkjait, ellátogattak egyebek mellett Indonéziába, Szingapurba, Ausztriába, Németországba és San Diegóba is. És nem csak átveszik a legjobb megoldásokat, de adaptálják is őket a helyi viszonyokra.

A környezetbarátság is nagy szerepet kap majd, napenergiát használnak, és hibrid rendszer működteti az öntözőhálózatot, a vizet visszaforgatják és a hulladékot is újrahasznosítják.

Az állatok lakhelyei már csaknem teljesen elkészültek, akárcsak a hűsölők a látogatóknak. Már csak a főépület kicsinosítása van hátra, meg a tereprendezés. Vagyis a sziklák, tavacskák, pázsit, fák és virágok telepítése. Mert az utóbbiakból is 100 különböző fajta lesz persze, mindegyik ahhoz a környezethez igazodik, ahonnét a közelében élő állat érkezett. Ami a fákat illeti, azokból összesen 2 és félezret ültetnek.

A ketrecekben olyan klímát biztosítanak majd, mint amilyen az állatok természetes élőhelyén uralkodik, a hőmérséklet-szabályozást vízhűtéses rendszer biztosítja.

SafariDubaischemeCustom

A látogatók pedig különböző közlekedési eszközökön barangolhatják majd be a hatalmas parkot, gumikerekű, napenergiával működő villamosok viszik például őket, de az egysínű vasút kapszuláiból a magasból is lenézhetnek majd az állatokra.

Lesz arab, ázsiai és afrikai falu, 60 hektáron golfpálya, botanikus kert és lepkeház is, meg vendéglők és kávézók. A parkolókban 1600 kocsi állhat majd, de kicsivel lejjebb újabb 3600 is elfér.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez