Történelmi hidat tarolt le egy amis kamionos – elszámolta a jármű súlyát

Az Indiana állambeli Paoli egyik fontos látnivalója volt az 1880-ban épült vashíd, mely egészen most karácsonyig díszítette a várost. Mivel a híd főként a látvány miatt volt különleges, így csupán hat tonnát bírt el. Mary Lambright azonban nem volt túl jó az átváltásban, ezért hajtott 30 tonnás kamionjával rá.

A 23 éves nő elmondta, hogy nem tudta, egy tonna hány fontból áll. Azzal tisztában volt, hogy a híd tonnából hatot bír el, az ő járműve pedig összesen 60 ezer fontos, de hogy a kettő milyen kapcsolatban áll egymással, azt már nem tudta kiszámítani.

Fontos, hogy Lambright csupán valamivel több mint egy éve hagyta el az amis életformát, mely tiltja a motorral működő járművek, így a kamionokat használatát is. Ő ennek ellenére elvégezte az ehhez szükséges tréninget és le is tette a jogosítványt.

A híd már alapvetően túl alacsony volt a kamionnak, de – mint utóbb kiderült – Lambright körülbelül 50 kilométer/órás sebességgel hajtott fel rá. Így sikerült a járműnek egészen nagy részét felpréselnie a másodpercekkel később leszakadt hídra.

2FA93F2C00000578-3377107-Mary_Lambright_23_didn_t_make_it_across_a_historic_bridge_in_Pao-a-1_1451392164426

A balesetben senki sem sérült meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez