27 rabszolgát foglalkoztat egy átlag hipster

A Made in a Free World (MIAFW) nevű szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet a modernkori rabszolgaság problémájára, és elérje az átlagfogyasztónál, hogy ne támogassa a kényszermunkával készült áruk forgalmazóit. Most a hipstereket vették górcső alá.

A Walk Free Foundation felmérése szerint jelenleg 35,8 millió ember él a rabszolgaság valamely modernkori formájában a világon. Ebbe beletartoznak a gyerekkatonák, a kényszermunkások, a prostituáltak, akik akaratuk ellenére kerültek ebbe a pozícióba, és bárki, akit emberi lény helyett tárgyként kezelnek a mai világban.

Nemrég Indonéziából menekítettek ki háromszáz, rabszolgaként tartott horgászt. Az általuk fogott halak egy része például az Egyesült Államokban kötött ki.

A hipsterek úgy jöttek a képbe, hogy az amerikai, sztereotipikus szubkultúra szereplői sokszor azzal dicsekednek: nagyon odafigyelnek arra, hogy ne támogassák vásárlásaikkal a modern rabszolgatartókat. Ennek ellenére nagyon könnyen szaladhatnak bele olyan árucikkekbe, melyekkel pont az ellenkezőjét teszik. Az alábbi képen a Made in a Free World csak néhány apró dologra hívja fel a figyelmet. Például, hogy hol vásárolunk fültágítót, kávét vagy bakancsot.

o-HIPSTER-SLAVES-900

Végül kijön, hogy egy átlag hipster vásárlásainak köszönhetően 27 rabszolgát foglalkoztat. Bár a felmérés és a felhívás csupán reprezentatív minta, a cél, hogy mindenki – köztük a hipsterek is – sokkal nagyobb odafigyeléssel költsék a pénzüket, ezzel is passzívan visszaszorítva a modernkori rabszolgaság okozta szenvedéseket.

Fotók: Pexels.com / MIAFW

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez