Véget ért a napokig tartó tűzharc az indiai-pakisztáni határon

Szombat óta folytattak tűzharcot az indiai katonák fegyveresek ellen egy légitámaszponton. Most úgy tűnik, sikerült ártalmatlanítani a támadókat.

Elhallgattak a fegyverek helyi idő szerint hétfő éjjel azon az észak-indiai légi bázison, ahol a több napig tartó harcokban öt fegyveres támadó és hét katona vesztette életét.

A katonák elkezdték átkutatni a Pakisztánnal határos Pandzsáb államban lévő támaszpontot, hogy kiderítsék, rejtőzik-e egy hatodik támadó a létesítményben. A katonai rendészet egyik főtisztje közölte: mindaddig folytatják a kutatást, míg az egész bázis minden részét nem sikerül ellenőrizni.

A légi bázis elleni támadás szombat reggel kezdődött, a katonáknak pedig rendkívüli nehézséget okozott, hogy minden támadót felkutassanak és ártalmatlanítsanak a nagy kiterjedésű támaszponton. Kétszer is úgy tűnt, hogy minden támadót semlegesítettek, de mind a két alkalommal később ismét kiújultak a harcok.

Szombaton négy fegyverest megöltek, de hétfő reggelig úgy tűnt, hogy még két másik támadó viszonozza a katonák tüzét, estig eggyel sikerült végezni.

A légi bázis kiterjedése több mint 800 hektár. A támaszpont parancsnoka, J. S. Damun minivárosként írta le, amely otthont ad az ott dolgozók családjainak is, így lakóövezetek, iskolák is vannak a bázison, ahol szovjet és orosz gyártmányú vadászgépek és támadó helikopterek állomásoznak. A hadsereg tájékoztatása szerint a támadásban katonai jármű vagy felszerelés nem szenvedett kárt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez