Égő busz Kínában: 14 halott

Tizennégyen meghaltak és több mint harmincan megsérültek egy autóbusztűzben Kína északi részén kedden – közölték a helyi hatóságok. A rendőrség az esettel összefüggésben körözést adott ki egy kínai állampolgár ellen.

A baleset Jincsuanban, a Ninghszia Huj Nemzetiségi Autonóm Terület székhelyén történt helyi idő szerint reggel hét óra körül. A busz a helyi hatóságok szerint „hirtelen lángra kapott” egy köztér közelében. A lángokat tíz perc alatt oltották el a kiérkező tűzoltók, a busz utasai közül 14-en meghaltak, és a jincsuani önkormányzat tájékoztatása szerint 31, a tűzoltóság közlése szerint 32 sérültet kórházban kezelnek.

A tűz okát egyelőre nem tudták megállapítani, még vizsgálják a történteket – közölte a jincsuani tűzoltóság. A helyi rendőrség közölte, az esettel összefüggésben körözik Ma Yongpinget, aki a hatóságok szerint elkövethette a gyújtogatást.

Kínában nem ritkák a buszbalesetek és az ehhez hasonló tűzesetek. Ezek közül a legsúlyosabb 2013-ban történt, amikor egy ember egy busz felgyújtásával hajtott végre öngyilkosságot az ország keleti részén, és tettével 46 másik ember halálát okozta.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez