Bíróság előtt a Télapó

Az év végi hajrá után a jól megérdemelt pihenés helyett tárgyalás vár az oroszországi Télapóra. Valójában a nagyszakállúnak nem először gyűlik meg a baja a hatóságokkal – emlékeztet a RIA Novosztyi állami hírügynökség.

Hiába szeretik a gyerekek, hiába a sok-sok ajándék és öröm, a Mikulással és a Télapóval is nagyon szigorúak az állami hivatalok. Ahogy arról nyár végén beszámoltunk róla, a lappföldi Mikulásnak az adóhatósággal gyűlt meg a baja. Most pedig orosz kollégája, a Télapó készülhet a bíróságra.

Oroszország Télapójának hivatalos lakcíme 1999 óta Velikij Usztjug, amely Moszkvától 1000 km-re fekszik észak-nyugatra. A családi turizmus kedvelt célpontjának képviselőit azonban bírósági tárgyalás várja január 21-én. Ekkor derül ki, vajon ki kell-e fizetniük a 15.000 rubeles (körülbelül 60.000 forint) bírságot az orosz természetvédelmi felügyeletnek (Roszprirodnadzor). Hogy mit is vétett a Télapó otthona, azt nyilvánosan nem pontosították a felek.

Az ügy kapcsán arra azonban emlékeztetnek a hírportálok, hogy nem ez az első bírósági idézése a turistaközpontnak. Októberben például 95.500 rubelt követelt tőle a helyi csatornázási művek. Igaz, végül a felperes visszakozott és az aktát lezárták. Szintén csatornázás miatt ugyanakkor korábban csak ki kellett fizetnie több mint 416.000 rubelt (körülbelül 1.600.000 forint). Ezeknél jóval nagyobb összeget, több mint három millió rubelt (majdnem 12 millió forint) veszített a szomszédok keresete miatt. Ám a területhasználati jog miatti bírságot a Télapó otthona nem fizette ki.

Kép: A Télapó otthona Velikij Usztjugban (Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez