Ismeri az új 5000 euróst? Kínában már raboltak egyet!

Egy kínai fiatalemberé az érdem, aki hatalmas lélekjelenléttel mentette m eg telefonját. A rablók pedig bátran folyamodhatnak a Darwin díjért.

Három fiatalember a kelet-kínai Zhejiang tartományban úgy döntött, hogy rabolni fog. A tinédzsereknek nem volt pénzük, dolgozni meg nem volt igazán nagy kedvük, így inkább felvettek egy-egy fehér maszkot, és  kiálltak vasbotokkal az útra Wenzhouban. meg is láttak egy autóst, amint kocsijában az iPhone-ján játszik. Nosza gondolták, elveszik a telefont, és mindjárt lesz mit eladni.

A fiatalember – maga is csak 22 éves – azonban túljárt az eszükön. A telefonját nem adta oda, de felajánlott helyette 180 jüant (ez kb 8000 forint), és amikor ezt keveselték a rablók, akkor elővarázsolt a pénztárcájából egy bankjegyet. Állította, hogy ez egy 5000 eurós, ami nagyon sokat ér, és oda se adná, csak hát nagyon kell neki a telefonja, amiben értékes információk vannak. A rablók pedig bevették a dolgot, és boldogan távoztak az 1200 forint értékű wonnal. Egy pillanatra sem tűnt fel nekik, hogy a pénzen nem latin betűs a felirat, és az ábrázolás sem kimondottan európai. Az alulművelt rablókat ráadásul  három napn belül el is fogták – bár a bánténnyel nem sikerült valami nagy értékre szert tenniük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez