A szex jövője – jobb, mint az igazi

A 2016-os CES egyik nagy dobása a Virtuális Valóság – és ami ma a CES-en látható, az pár év múlva bekerül a nappalikba, no meg a hálószobákba. A mobiltechnológia után valószínűleg a VR fogja alapvetően felforgatni az ismert világot.

Azt, hogy a pornóiparban – és egyáltalán a szexualitásban – mit hoz majd (nem is messze a jövőben) a VR, azt a Mashable egy újságírója már ki is próbálhatta, no nem a CES-en , hanem egy  las Vegas-i szállodai szobában. és az élmény borzongató. A lányok sokkal valóságosabbak, mint a hagyományos POV (egyéni szemszögből készült) pornóban.

És – az újságírónak talán ez volt a legfurább élménye – nem csak a lányok tűntek iszonyatosan valóságosnak, ahogy mindenféle akciókat hajtottak végre a közelben, hanem ő maga is – át tudta élni, hogy a férfi főszereplő teste, amit letekintve látott, az a sajátja. A lányok pedig mindent megtettek, amit egy POV pornóban meg szokás tenni – és amit illendőségből most nem írunk le.

A Mashable riportere egyedül azt találta furának, hogy – ellentétben más VR  sisakos élményekkel – itt nem 360 fokos az élmény. Csak előre, oldalra, lefelé, felfelé lehet nézni, hátra nem. Erre a készítő Naughty America szóvivője csak annyit mondott, hogy mi a fenének akarna bárki is hátra fordulni, amikor elől vannak a lányok. Amiben tulajdonképpen igaza is van.

Annyira valóságosnak tűnt az élmény – írja – hogy szinte érezte a csókot az ajkán, vagy éppen a partner testének illatát. A mostani VR  technikával ez egyelőre érzékcsalódás, de már készülnek az egész testet beborító VR ruhák, amik az ilyen élményt (különösen ha mondjuk a szexuálisan aktív testtájakat is beborítják ) a maximumig fogják fokozni.

Az összehatás pedig elképesztő lesz. nem csak  hogy igazi pornósztárok testével kerülhetünk kapcsolatba akármikor jelentéktelen összegekért (mert biztos ez is olcsóbb lesz mint a prostitúció), de saját – ilyen-olyan – testi adottságainkat is levetkezhetjük. Olyan illúzióban részesülhetünk, amilyenben a való életben nem. Kérdés, hogy ezek  után lesz-e még valakinek kedve az élő szereplős szexualitáshoz.

És hogy ez mikor jön el? No valószínűleg hamarabb, mint várnánk. A  techBleach szerint már csak egy-két évet kell várni erre, mivel a technika egyre olcsóbb lesz, és ez hamarosan átszakítja azt a határt, amikor már kilép a katonai felhasználók, és technológiai laborok zárt köréből – amikor (mint manapság a drón) bekerül szinte minden karácsonyfa alá. Először Amerikában meg Japánban, aztán, ha rákapnak a kínai gyártók is, az egész világon. A pornóiparnak meg -amely most is az internet majd egy harmadát adja – nagyon kell azt új terület, hiszen , mint minden más elméletileg jogdíjas ipart, őket is sújtja az internet igyenesssége.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez