Ez történik, ha egy muszlim jelenik meg egy Trump-gyűlésen

Rose Hamid 56 éves és légi utaskísérőként dolgozik. Egyébként pedig arab származású és muszlim. Úgy döntött elmegy egy Trump-gyűlésre, hogy megmutassa magát, elképzelése szerint ugyanis a legtöbb Trump-szimpatizáns nem is találkozott még muszlimokkal.

Trump még tavaly jelentette ki, hogy szükség lenne egy tiltásra, hogy ne engedjenek be muszlimokat az Egyesült Államokba, ezzel akarta megfékezni a terrorizmust. Mikor mostani, dél-Karolinai gyűlésén elkezdett arról  beszélni, hogy az Iszlám Állam katonái bújnak meg a szíriai menekültek soriban, Hamid egyszerűen felállt.

A tömeg – mikor észrevette Hamidot – elkezdte Trump nevét skandálni és mutogatni a muszlim nőre és társára, Marty Rosenbluth-ra. Majd azt üvöltötték, hogy takarodjanak innen, sőt valaki elkezdte ezt is, hogy a nőnél “bomba van”, majd kitessékelték a teremből.

Nem mindenki viselkedett azonban így, Hamid elmondta, hogy néhányan kifejezték sajnálatukat, hogy elküldik a gyűlésről, sőt akadt, aki megfogta a kezét, mielőtt elhagyta a termet.

A többség viszont nem volt ilyen kedves.

“Nagyon hamar kijött, hogy mennyire rossz ez a hozzáállás. Arra gondoltam, hogy a legtöbb Trump-szimpatizáns még nem is találkozott muszlim emberrel, hát megmutatom nekik. Nem akartam tiszteletlen lenni, de ha valami olyat mond, amire válaszolnom kell, akkor így fogok tenni” – mondta el Hamid.

Trump gyűléseiről mindenkit kivezetnek, aki zavarja az előadást. Az ügyről ennyit mondott: “elképesztő gyűlölet van az irányunkba. Az ő gyűlöletük és nem a mienk.”

Fotó: Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez