Dubaj, az álomváros

Az Inforádió Világszám című műsorában ezúttal Balogh Sándor, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) elnöke volt a vendég. A műsorvezetővel, dr. Kiss Robert Richarddal Dubajról, az ott rejlő üzleti és kikapcsolódási lehetőségekről beszéltek.

Dubajban egyre több a magyar. A számukról mindenki mást mond. Egyes becslések szerint jelenleg 2-3000 magyar él életvitelszerűen az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városában, de mások adatok alapján ez a szám akár 20-30 ezer is lehet. Sokan közülük a jelenlévő nagy multinacionális cégeknek dolgoznak vagy a helyi légitársaságnak.

A HTCC Magyar Napot rendezett, mellyel fel szerette volna hívni a szervezetre a figyelmet, hogy a kint élő magyarok tudjanak jelenlétükről. Így ha bárkinek segítségre, üzleti tanácsra vagy együttműködésre van szüksége, könnyen felkeresheti a szervezetet.

Nem csak a magyarok tartják munka szempontjából jó célpontnak a várost. Az Emirátusokban körülbelül hat millióan élnek, de ebből csupán valamivel több mint háromszázezer az állampolgár. A többiek majdnem mind vendégmunkások. A bérezés pedig az alapján alakul, hogy az egyén milyen országból érkezett. Így aztán sokszor nagy különbségek vannak a fizetések között, de az biztos, hogy saját országukhoz képest szinte mindig kedvező bérezésre számíthatnak a munkások.

Nem csak a dolgozni vágyóknak lehet tökéletes város Dubaj. Rengetegen érkeznek megnézni a híres, fényűző várost, ami az elmúlt évek alatt nőtt ki a semmiből. Turistaként érdemes megnézni azokat a méltán híres épületeket és helyszíneket, melyek rendre feltűnnek a nemzetközi médiában. Ilyen például a Burdzs Kalifa, a jelenleg legmagasabb épület a világon, a maga 828 méteres magasságával vagy a csupán 150 kilométerre található Forma 1-es pálya Abu-Dzabiban. De maga a belváros önmagában is lenyűgöző, felhőkarcolók százai magasodnak az égbe, közöttük pedig tizenhat sávon közlekednek az autók.

A fényűzés és a futurisztikus látvány mellett azonban rengeteg mindennel találkozhatunk még Dubajban. Múzeumok, éttermek, bevásárlóközpontok, akváriumok teszik a tökéletes turistacélponttá többek között a várost.

Fotó: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez