Megint elment egy legenda – meghalt David Bowie

Meghalt 69 éves korában David Bowie brit rockzenész – erősítette meg a hírt a művész képviselője hétfőn a Hollywood Reporter portálnak.

Az énekes-dalszerző és producer, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát, január 10-én, vasárnap halt meg rákbetegségben.

“David Bowie békésen halt meg családja körében a rákkal folytatott 18 hónapnyi bátor küzdelem után. Sokan közületek osztoznak a veszteségben, mégis arra kérünk mindnyájatokat, hogy tartsátok tiszteletben a család magánéletét a gyász idején” – olvasható a művész hivatalos közösségi profiljaira feltett közleményben.

Bowie-nak pénteken jött ki legfrissebb, 29. albuma Blackstar címen, éppen 69. születésnapján. A hét dalt tartalmazó albumot pozitívan fogadták a kritikusok.

Az énekes egészségügyi állapotáról már régóta pletykák keringtek. David Bowie-nak az áttörést 1972-ben a The Rise and Fall of Ziggy Stardust és a Spiders From Mars hozta meg. Sikerei: Let’s Dance, Space Oddity, Heroes, Under Pressure, Rebel, Rebel, Life on Mars és Suffragette City. Utolsó fellépése 2006-ban egy jótékonysági koncerten volt New Yorkban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez