Neki van a legtöbb testőre a világon?

Ha te vagy a világ egyik legnépesebb országának a vezetője, akkor különleges védelemre van szükséged, hogy biztonságban tudd az életed. Ehhez azonban nagyszámú testőrgárdára lehet szükséged. Így gondolkodhat Kína elnöke is.

Hszi Csin-ping a Kínai Népköztársaság elnöke, de nem ez az egyetlen titulusa. Ő a Kínai Kommunista Párt főtitkára, a KB Politikai Bizottsága Állandó Bizottságának, az ország de facto legfelső hatalmi grémiumának az első embere, valamint a KKP Központi Katonai Bizottságának az elnöke. Ilyen rangokkal bizony minden percben veszélyben lehet az ember élete. Bár nincs hivatalos adat arról, hogy pontosan hányszor kíséreltek meg merényletet a politikus ellen, de állítólag őt akarták a világon a legtöbbször megölni. Ez is alátámasztja, hogy nagyon nagyszámú testőrgárdára van szüksége, amely követi minden egyes lépését.

A fenti videó 2014 decemberében készült Makaó repülőterén. Nehéz megmondani ez alapján, hogy hány testőr vigyáz rá, ugyanis csupán azok láthatók, akik feltűnnek az autó körül. Óriási és fokozott a készültség, a kocsit több ember fogja közre minden oldalról.

Hszi Csin-pinget Kína egyik legerősebb vezetőjeként tartják számon, így a politikus valószínűleg továbbra is egy kisebb hadsereget fog fenntartani saját védelmére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez