A legrosszabb főnök: bónusz helyett büntetést kaptak az alkalmazottak

Úgy gondolja, hogy a főnöke kegyetlen? Örüljön, hogy nem az alá került, aki a következő történetben szerepel.

Sok kultúrában szokás az újévi pénzajándék. Ilyen Japánban például az otoashidama, amikor gyerekeknek adnak pénzt, vagy Kínában a piros boríték. Ez óriási öröm lehet, de nem akkor, amikor az ajándékból csali lesz. Pontosan ez történt a közelmúltban Kínában, legalábbis a Want Daily tajvani újság cikke szerint.

Egy kínai vállalt főnöke azt szerette volna kideríteni, hogy hány alkalmazottja használja a  mobiltelefonját munkaidőben. Ezért úgy döntött, hogy egy kísérletet hajt végre: elküldött 60 jüant (2500 forint) „újévi ajándék” címszóval minden alkalmazottnak a WeChat-en, Kína egyik közösségi oldalán keresztül. A WeChat okostelefonos alkalmazással ugyanis pénzt is lehet küldeni.

Ez így elsőre nem hangzik rosszul, de a főnöknek hátsó szándéka volt. A WeChat ugyanis tudatta vele, hogy ki az, aki elfogadta a pénzt. Minden egyes alkalmazott, aki munkaidőben a WeChatet használva elfogadta az ajándékot, 500 jüan (22 ezer forint) bírságot kapott.

“Általában nehéz megmondani, melyik az az alkalmazott, aki lazít a munka közben és a saját telefonját használja, de kitaláltam egy jó módszert” – mondta a dörzsölt főnök.

Szerencsére egyes országokban vannak olyan törvények, amelyek nem engedik ezt meg, de nem így van ez Kínában, ahol a munkavállalóktól elvárják, hogy legyenek hálásak, amiért főnökük lehetővé teszi, hogy egyáltalán dolgozhassanak. Talán ezután a történet után majd a saját főnökünkre is máshogy fogunk gondolni. Persze lehet, hogy cikkünkkel neki adtunk új ötleteket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez