Németországban kitiltották a menedékkérő férfiakat egy uszodából

Németországban átmenetileg kitiltották a menedékkérő férfiakat egy uszodából.

Német hírportálok pénteki jelentése szerint az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Bornheim uszodájába azért nem léphetnek be felnőtt férfi menedékkérők, mert molesztálásokra panaszkodnak női vendégek és a személyzet, és beszámolóik szerint a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerülnek ki.

Összesen hat esetről készült feljegyzés, valamennyi a szóbeli zaklatás kategóriájába tartozik.

A kisváros önkormányzatának szociális ügyekért felelős vezetője elmondta, hogy bűncselekmény nem történt az uszodában, a befogadóállomáson pedig megértéssel fogadták az intézkedést. Markus Schnapka hozzátette, hogy feloldják a tilalmat, amint sikerül megértetni a menedékkérőkkel, hogy miként kell viselkedni az uszodában.

A megértést elősegítendő a Bonn melletti város befogadóállomásán felvilágosító előadásokat tartanak a nyugati nőképről és a nemek egyenjogúságáról, három nyelven.

A felvilágosító munkára azért is szükség van, mert már történt feljelentés bűncselekménynek minősülő szexuális zaklatás miatt; egy 54 éves helyi nő azért fordult a rendőrséghez, mert egy 18 éves menedékkérő a nyílt utcán zaklatta. Ez eddig az egyetlen feljelentéssel végződött eset a 48 ezer lakosú településen, ahol a legutóbbi, tavaly novemberi adatok szerint 675 menedékkérő lakik.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatások és rablások révén a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez