Kaliforniai kutyamentők Törökországban

Magára hagyott golden retrievereket ment Törökországból egy floridai kutyavédő szervezet, amely szerint a helyi hatóságok gyakran élve temetik el vagy megmérgezik az állatokat.

A golden retrieverek Törökországban státuszszimbólumnak számítanak, azonban csak a kölykök képviselnek értéket a helyiek szemében, így számos felnőtt kutya végzi gazdátlanul az utcákon, erdőkben. A golden retrieverek ráadásul könnyű prédájává válhatnak más, jóval agresszívabb fajokhoz tartozó kóbor kutyáknak.

Ellen Pavlik, a floridai Joshua’s House állatvédő csoport vezetője szerint a helyi hatóságok egyáltalán nem gondoskodnak a kóbor kutyákról, előfordul, hogy élve temetik tömegsírokba vagy megmérgezik őket.

A török golden retrieverek átmentése az Egyesült Államokba a szállítási és állatorvosi költségekkel együtt állatonként 2000 dollárba (mintegy 580 ezer forintba) kerül. A mentésben több szervezet is részt vesz, köztük az Adopt a Golden Atlanta elnevezésű csoport is, amely 2015-ben több mint 100 kóbor golden retrievert hozott át Törökországból, és idén havi 30 állat kimentését tervezi.

“Várólistánk van azokkal az emberekkel, akik szeretnének örökbe fogadni golden retrievereket. Ez az egyik oka annak, hogy miért akarjuk megszerezni ezeket a fiatal, egészséges kutyákat. Nagyon kevés van belőlük ezen a vidéken” – mondta Ellen Pavlik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez