Világvége-hangulat és hó – Ilyen Japán most

A hó olyan dolog, amit valaki vagy szeret, vagy nem. Tokióban azonban a szépsége mellett rengeteg problémát is okozott az idén a nagy tömegben lehulló fehér hótömeg. Összegyűjtöttük a legérdekesebb képeket.

Míg Japán egyes részein egyáltalán nincs probléma a havazásból, a főváros, Tokió egy teljesen más történet. Az első probléma, amit a téli csapadék okozott, a vonatközlekedésben jelentkezett. Nemcsak késések, de egyéb problémák is voltak. Itt van például Shimo-Takaido állomás, ahol a túl sok utas miatt a vasúti szerelvény egyszerűen az oldalára dőlt, a munkások próbálták visszaállítani. Egyik utas sem segített. Japánban a vasút a legelterjedtebb közlekedési mód, mégpedig azért, mert gyors és megbízható. Csak a hó tesz neki keresztbe.

trains1
Az emberek valóságos harcot vívtak, mikor a vonat oldalra dőlt. Kézzel próbálták visszabillenteni. Kínos.

A személyzetnek néha fogalma sem volt, hogy mi történik. A fenti táblán a vonatok célállomását szokták kiírni. Most ennyi volt olvasható: Ott van hó?

ertetetertr

Egy másik képen az látható, hogy egy-egy állomásra mennyi idő múlva érkezik meg az adott vonat. A fotót készítő utas 70 perc múlva tud vonatra szállni, és egy- egy állomás elérése további pluszidőt vesz igénybe. Ennél sokkal gyorsabb odasétálni gyalog.

trtghtrnhhtzh

Hachioji állomáson egy gyorsvonat volt reggel, majd egy este. Ilyen egyébként elképzelhetetlen Japánban.

rtghtghgfnbvcnnhnrth

Persze nem mindenkinek okozott problémát a havazás. Egy lányt a televízió képernyője előtt hozott zavarba a párja, aki azt mondta: „amikor havazik, és a párommal vagyok, elönt egy különleges érzés. Imádom.”

rerertrdssd

Egy szupermarket dolgozója nagyon kedves volt. Ő a hidegben vonatra várakozó hosszú sort beengedte az üzletbe. Itt éppen a vonatra várnak, nem pedig fizetni szeretnének.

qweqwreetr

És így néz ki egy állomás, ahová nem érkeznek gyakran vonatok.

regthgnnnn

nmmjkiklloéiép
Eközben Sibuja állomáson hókutyák épültek Hachiko szobra mellett.

sh-1

Két napja Tokió városának lakosai arra ébredtek, hogy leszakadt a hó. Természetesen nem Tokió volt az egyetlen érintett terület, ugyanis Japán egész észak-keleti része kapott egy jó nagy adagot a pelyhes fehér cuccból. Az ország fővárosa azonban nem szokott nagyobb mennyiségű hóadagot kapni, így nem meglepő, hogy megbénult a metropolisz.

map

Egyes vonatok nemhogy késtek, de utasokat sem engedtek le a peronra. Senki nem ment sehova. Mivel Japánban a vonatok mindig pontosak, ezért sem a munkahelyen, sem az iskolában nem lehet ez a kifogás. Ha a vonat kivételes esetben mégis késik, azt a vonattársaság igazolja. A mostani igazolások szinte végtelen késést igazolnak.

opéopáőápé
„Igazoljuk, hogy a vonat 999 percet késett. Mélyen elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.”

A hóból persze érdekes alkotások is születtek rövid időn belül.

bgnghmjukujk jkuzjkukuiki

A vidéken élők valószínűleg csak a fejüket csóválták az elhanyagolható mennyiségű hó láttán, ami a fővárost lebénította. Egyes helyeken a látvány ilyen volt.

gfbfghjguu

A kutyusok is menedéket kerestek.

kutyaa

Sőt, a malacok is melegebb éghajlatra kezdtek vándorolni.

sdcfsdfwesfswef

Valóban itt az ideje elindulni nyaralni, mielőtt rosszabbra fordul a helyzet.

dvfsdfvdv

A havazásnak persze a szépsége is megvan.

dsfsdfasdfswed resize (1) resize (2) resize

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez