Brutális harc indult Dél-Koreában a vonatjegyekért

„Ez soha nem lesz már jobb”- mondják Dél-Koreában. Megindult a kaotikus verseny online és személyesen is a vonatjegyekért a Holdújév ünnep idejére.

Több száz ember várt egész éjjel a hideg padlón a Szöul állomáson, hogy megnyissák a kapukat. A helyszíni jegyfoglalás az állomáson két órán keresztül tartott kedden, de több száz ember táborozott le előző este, és több mint ezren álltak sorba jegyért, a rettenetes hideg ellenére.

„Már körülbelül 11 órakor itt voltam hétfőn”- mondta egy 33 éves szöuli. „Hat jegyet kellett volna vennem a Holdújév idejére, de nem tudtam mindet megvenni.”

A legtöbben azért állnak itt sorba, mert más módon nem tudnak jegyet venni. Ilyenek például az idősek. „Ők inkább sorban állnak egész éjjel, minthogy online foglaljanak”- mondta egy tisztviselő a KORAIL állami tulajdonban lévő vasúti társaságtól.

„Az általunk forgalmazott jegyek 30%-át adjuk ki helyszíneken, a többi 70%-ot online lehet megvásárolni. A jegyek ezért hamar elfogytak”- mondta. „Sokan, akik sorba állnak, azt mondják nekünk, hogy növeljük a személyesen megvehető jegyek számát, de ez ellentétes lenne azzal, hogy fejlődjenek az internetalapú rendszerek.”

A helyzet azonban az, hogy az online jegyfoglalásnál sem volt jobb a helyzet. Online a jegyek pár perc alatt elfogytak. Sokan várólistára kerültek 10-20 percre, de nem sikerült jegyet venniük.

„Közel 10 ezer ember került várólistára, amikor megpróbáltak jegyet venni”- mondta az egyik felhasználó. „Kb. 50 percet vártam, végül a rendszer kiírta, hogy a jegyek elfogytak. Nevetséges volt.”

„Ugyanez a káosz van minden évben”- csattant fel egy twitter felhasználó. „Néhányan azt mondják, hogy Korea a legnagyobb internetes ország a világon, de tévednek. Be sem tudtam jelentkezni az oldalra. Valószínűleg nem találkozhatok vidéken élő családommal a Holdújév alatt.

„Az ünnep alatt elkerülhetetlenek lesznek az utazásból adódó kellemetlenségek Dél-Koreában”- mondta a tisztviselő. Arról egyelőre nincs hír, hogy hány kínai turista készül az országba az ünnep alatt. Tavaly erről is írtunk.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez