Négy öngyilkos merénylő robbantott egyszerre Kamerunban

Négy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn csaknem egyszerre egy észak-kameruni településen, a támadásban legalább 25 ember meghalt, sokan megsebesültek – adta hírül egy helyi tisztségviselő.

Az összehangolt terrortámadást az afrikai ország északi részén, Bodo városában követték el. Két merénylő a falu piacán robbantotta fel magát, a másik kettő pedig a település peremén, a Bodót átszelő út két végén. A robbantások elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett, de feltehetően a Boko Haram nevű szélsőséges iszlamista szervezet rovására írható az újabb terrorista akció.

Az indíték az lehet, hogy Kamerun – Csáddal, Nigerrel és Nigériával összefogva – katonákat küldött abba a 8700 fős regionális seregbe, amely a Boko Haram legyűrésére szerveződött. A terrorszervezet immár hat éve öldököl azért, hogy Nigéria északkeleti részén önálló, iszlám törvénykezésű, saria jogalapú államot alakítson ki.

Bodo amúgy nem először vált öngyilkos merénylők célpontjává. Tavaly decemberben két nő a város határánál robbantotta fel magát, de rajtuk kívül senki nem halt meg, még sebesülést sem okoztak. A helyi hatóság akkori közlése szerint a két nő a piacon akart robbantani, de helyi lakosok megakadályozták őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez