Tudtad, hogy az egyik legmenőbb szupermodell félig palesztin?

Gigi Hadidról van szó, teljes nevén Jelena “Gigi” Nour Hadidról. Ő volt a tavalyi év egyik legfoglalkoztatottabb modellje.

Azt elég sokan tudják, Amerikában mindenképpen, hogy az édesanyja Yolanda Foster, a Real Housewives of Beverly Hills (Igazi Beverly Hills-i feleségek) című, nagysikerű tévésorozat sztárja. Azt viszont kevesebben, hogy édesapja Mohamed Hadid ingatlanfejlesztő, aki Názáretben született, majd Damaszkuszban, Tunéziában és Görögországban élt, mielőtt az Amerika Hangjának dolgozó papa Washingtonba költöztette a családot. Ma Mohamed Hadid az egyik legjelentősebb szerepet játszó palesztin az Egyesült Államokban.

Az édesapa és barátnője.
Az édesapa és barátnője.

Még a karácsonyi ünnepek táján posztolt egy fotót Gigi az Instagramon, egy henna-éjszakáról. Ez az arab kultúrában afféle leánybúcsú. Összegyűlnek a menyasszony barátnői, és hennával rajzolnak tetkókat a menyasszony kezére és lábára. Itt most nem egészen erről volt szó: a barátnők csak úgy, a saját örömükre diszítették magukat az ünnep előtt. A kép mellé Gigi arról írt, hogy mennyire fontos azokkal együtt lenni, akikkel felnőttél: a családdal és a barátokkal. És felhívta a figyelmet a vezetéknevére, hozzátéve, hogy félig palesztin, és büszke erre. Főleg a kulturális örökségére.


henna

 

Gigi Hadid egyébként kétéves kora óta modellkedik. Ami nem csoda, hisz édesanyja is ezt csinálta egy időben, és a család körül sokan forogtak a szakmából. Akkor a Baby Guess foglalkoztatta, de amikor suliba került, felhagyott a dologgal. Aztán 16 évesen, 2011-ben visszatért: szerődést írt alá az IMG Models-szel, és egy évvel később már újból a Guess-nél találta magát, a 2012-es kampány arcaként.

victoria

 

Az igazi áttörés két évvel ezelőtt jött, amikor a New York Fashion Week-en a Desigual darabjaiban vonult végig a kifutón. Aztán jöttek a címlapok, a Pirelli-naptár, Marc Jacobs, Chanel, Michael Kors, Jean Paule Gaultier, Max Mara, Tom Ford, Victoria’ Secret, sorozatszerepk és zenei videók. Gigi húga, Bella szintén a divatszakmában mozog, többször modellkedtek már együtt.

Gigi és Bella az édesanyjukkal, Yolandával és az öccsükkel, Anwarral.
Gigi és Bella az édesanyjukkal, Yolandával és az öccsükkel, Anwarral.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez