Bedrogozta majd megölte társait egy rendőr

Tíz kollégáját lőtte le az az afgán rendőr, aki titokban a táliboknak dolgozik. A férfi szökésben van, hajtóvadászat folyik ellene. A mészárlás helyszínéről a tálibok fegyvereket és lőszert vittek el.

Tíz kollégáját lőtte agyon a dél-afganisztáni Uruzgán tartományban egy rendőr, aki a tálibok követőjének bizonyult – közölték kedden a helyi hatóságok.

A támadó Csinarto körzetében, egy ellenőrzőponton előbb elkábította a rendőröket, majd amikor öntudatlanná váltak, megölte őket – mondta az AFP francia hírügynökségnek Doszt Mohammed Najab, az uruzgáni kormányzó szóvivője.

“A titokban a lázadóknak dolgozó rendőr tíz társának megölése után újból csatlakozott a tálibokhoz, és elmenekült velük” – közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a mészárlás helyszínéről a tálibok fegyvereket és lőszert vittek el. Najab elmondta, hogy a körzetbe katonákat vezényeltek a rend helyreállítása érdekében.

A tartományi rendőrkapitány-helyettes közölte, hogy hajtóvadászat indult a gyilkos felkutatására.

A történtek után a tálibok szóvivőjük útján tudatták: ők követték el a támadást.

Múlt héten hasonló módon végeztek beszivárgók legalább kilenc rendőrrel ugyanebben a tartományban. Akkor négy, a tálibokkal együttműködő rendőr alvó társait lőtte le. Szeptemberben az északnyugat-afganisztáni Dzsauzdzsán tartományban tíz katona, míg februárban a déli Hilmend tartományban hét rendőr vesztette életét hasonló körülmények között.

A nagyjából 350 ezer lakosú Uruzgán az ázsiai ország egyik legkevésbé biztonságos tartománya, ahol a Hilmend és Zálib tartományokkal szomszédos övezetekben igen aktívak a tálib lázadók.

Kép: Rendőrség Afganisztánban (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez