Egy falat csirke miatt égette meg kisfiát egy anya Afrikában

A 38 éves malawi nőt letartóztatták, és szándékosan elkövetett súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást ellenne. Az anya brutális kegyetlenséggel büntette meg kisfiát, amiért elcsent egy falat csirkét a konyhából – adta hírül a malawi Nyasa Times internetes napilap.

A 9 éves kisfiút jelenleg is kórházban ápolják, anyja ugyanis forró szénnel égette meg mindkét kezét, majd arra kényszerítette, hogy egy izzó széndarabot vegyen a szájába, amiért idő előtt hozzányúlt a családi ebédhez. A súlyos incidensről a kisfiú bátyja számolt be először, aki az eset után három nappal értesítette Mulanje körzet vezetőjét a történtekről. A körzeti vezető ezután szólt a rendőröknek, akik letartóztatták az anyát, majd eljárást kezdeményeztek ellene.

A malawi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a 9 éves áldozatot amellett, hogy súlyosan megégette, még csúnyán meg is verte az anya. A fiú állapota stabil, de még eltart egy ideig, mire felépül. Civilszervezetek is felháborodásuknak adtak hangot, és a nő elítélését szorgalmazzák.

Malawi egyébként a világ egyik legszegényebb országa, ahol az élelmiszerhiány mindennapos dolog. A hús pedig maga a kincs, amit sok család jó esetben, ha heti egyszer tud vásárolni és fogyasztani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez