Bérelhető sziget saját használatra

Szeretne egy kicsit kikapcsolódni? Menjen Japánba és béreljen saját szigetet tengerparttal, ahol nem zavarja senki. Még mindig olcsóbb, mint egy sziget.

Korábban már írtunk a Japánban megvásárolható szigetekről, Sarushima viszont tökéletes lehet azoknak is, akiknek nincs pénzük egy egész szigetre. Ez a lakatlan sziget mintegy 1,7 kilométerre van fősziget kikötőjétől, Kanagawa prefektúrában. Sarushima nemrégiben a figyelembe középpontjába került, amikor a Google utcanézegetője virtuális körutazást kínált a „majomszigeten”. Könnyen hozzáférhető komppal, mely hétszer közlekedik ide-oda egy nap, Sarushima kiváló hely azoknak, akik saját strandra vágynak, vagy fel akarják fedezni a szigetet.

frhgfhfgh

Sajnos a sziget a téli időszakban nem annyira érdekes, ami érthető is. Kiderült azonban, hogy a sziget emiatt ebben az időszakban minden hétköznap bérelhető. A hír elsősorban az interneten terjedt el, miután egy twitter felhasználó megmutatta egy tévéműsor képeit, ami a szigetről szólt. Ezt aztán több mint 12 ezer alkalommal osztották meg. Mint kiderült, a sziget igen sok mindenre alkalmas, amihez egy üres, szabad terület kell.

sarushima_fort

Ön mit tenne, ha lenne egy sziget, amit kibérelhet megának? Mi lenne, ha pár napra a világtól teljesen elzárkózhatna? Nos, ez a sziget lehet a tökéletes megoldás ennek kiderítésére. Vajon pihenésre fordítaná az időt, vagy egy óriási partit rendezne? Érdekes gondolat, igaz?

A bérleti díj egyébként nem is tűnik magasnak: 70 ezer jen (kb. 150 ezer forint) egy napra, amihez még hozzájön fejenként 200 jen (kb. 500 forint) kompjegy. Az ügynökség, amely kiadja a szigetet azt mondta egy újságnak, hogy még senki nem kereste meg őket azzal, hogy bérelnének egy napot, kivéve azt a tehetségkutató ügynökséget, amelyik oda akarta szervezni az általuk menedzselt sztárok és azok rajongóinak találkozóját.

Sajnos azonban vannak olyan területek a szigeten, amik idegenvezető nélkül nem látogathatók, de a strand mindenképpen szabad mindenki számára. A bérlés azonban csak február végéig lehetséges, úgyhogy nem árt sietni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez