Akkor most nézzük a piramisokat úgy, ahogy még nem láttuk!

Ezt mondhatta magának az a 18 éves német fiú, aki börtönt kockáztatva mászott fel Gízában a nagy piramisra, vagyis Kheopsz fáraóéra. És meg is mutatta a világnak, amit onnét látott.

Sétált a komplexumban, és várta a pillanatot, amikor felmászhat az ókori világ egyetlen megmaradt csodájának tetejére – meséli a blogján Andrej Ciesielski. Amikor elkezdett mászni, egy szuvenírárus állt mögötte, de nem törődött vele. Mikor visszanézett, a férfi nevetni kezdett, ő meg folytatta a mászást.

piramis

Mikor már a 4500 éves piramis felénél járt, már többen is észrevették, és bámulták. “Valamit kiabáltak arabul, ekkor szúrtak ki a rendőrök. Nem törődtem vele, folytattam, és közben zenét hallgattam” – írja Andrej, hozzátéve, hogy 8 perc alatt ért fel, és 20 alatt le. A nagy piramis 146 méter magas.

pir2

“Teljesen szürreális érzés volt ott állni a világ csodáinak egyikén, soha nem fogom elfeljteni.” Mikor leért, őrizetbe vették a rendőrök. Kihallgatták, és megnézték a kameráján a képeket. Először a kairói német nagykövetségre akarták vinni, de aztán mégsem tették. Egyszerűen elengedték.

pir3

“Az egyiptomi forradalom óta a turisták félnek Egyiptomba menni. Ez szomorú, mert Kairó nagyon érdekes város, tele történelemmel” – írja Andrej. “Az út előtt én sem voltam biztos abban, hogy jó ötlet a kairói út. De örülök, hogy megtettem. Együtt tehetünk a terror ellen.”

A piramisokra egyébként törvény vigyáz. Háromévi börtönt kaphat az, aki felmászik rájuk, és ezzel veszélyezteti őket.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez