Uluru – óriási sziklatömb Ausztrália szívében, légyfelhőben

Léteznek emberek, akik imádják Ausztrália csendes nyugalmát, míg mások inkább hiányolják belőle a nyüzsgő forgatagot. dr. Kiss Róbert Richard leginkább az utóbbi emberekhez tartozik. Az Inforádió Világszám műsorában ezúttal a kenguruk országról hallhattunk érdekességeket.

Ausztrália kiszámítható, legalábbis a műsorvezető elmondása szerint, de meglepetések még így is érhetik az embert. Például az Uluru helyszínén, ami lényegében egy óriási homokkő sziklatömb Ausztrália közepén. Meglepetés, hogy zárt cipőt kell venni, nehogy a kígyók megmarjanak, ahogyan az is, hogy hemzsegő légysereg várja a turistákat az őslakosok és a törzsbeliek szent helyén – írják a közepsuli.hu oldalán.

„Amint kiszálltam a légkondicionált mikrobuszból, valóságos légysereg támadt meg, és a hátamra, a lábamra, a kezemre, meg az arcomra szálltak. Voltak nagydarab hangyák is, de ezek a bögölyszerű kis rovarok annyira zavartak, hogy semmi mást nem csináltam, körülbelül 3 perc után, mint hogy egy árnyékos részre leültem, beletemetkeztem a kezembe és próbálkoztam azzal, hogy ne szálljanak az arcomra és a szemembe a legyek. […] Fizikailag képtelen voltam kinyitni a szemem, mert azonnal jöttek a legyek és mászkáltak a szemem körül, az arcomon, és ez kibírhatatlan volt.”

A műsorvezető először nem sejtette, hogy a buszon lévő védőhálók, ennek elkerülésére szolgálnak. A busz megáll, kiteszi az embereket, majd az ember felfedezheti és megcsodálhatja a helyszínt, és ha ez megtörtént, akkor a buszra ismét fel lehet szállni. Mindezek előtt azonban érdemes az embernek moszkitóhálót is magával vinnie, akár olyat, amit egy sapkára csatolhat a kényelem kedvéért. A műsorvezető is tanult az esetből, így másodjára már felkészülten állt neki az útnak. Nem csak a legyekre figyelt, hanem a kulturális élményt is volt alkalma megismernie.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez