Megölte magát a világ egyik legjobb szakácsa

A svájci rendőrség szerint a világhírű francia származású sztárszakács, a 44 éves Benoit Violier öngyilkosságot követett el – adta hírül a svájci 24 Heures internetes hírportál.

A rendőrség részleteket még nem tudott közölni Benoit Violier haláláról, aki a Crissierben található Restaurant de L’Hotel de Ville főszakácsa volt. Az étterem nemrég három Michelin csillagot kapott, emellett felkerült a világ legjobb ezer éttermét magában foglaló listájára, a La Liste-re.

Benoit hatalmas népszerűségnek örvendett,  a szakma őt tartotta a világ egyik legjobbjának. Halála azért is megdöbbentő, mert mentora, Philippe Rochat, akitől átvette a Restaurant de L’Hotel de Ville vezetését, hat hónappal ezelőtt hunyt el.

A 44 éves Benoit Violier 1996 óta dolgozott a Restaurant de L’Hotel de Ville étteremben, 2012-ben pedig felvette a svájci állampolgárságot is. Köztudottan szenvedélyes vadász volt, leghíresebb fogásai pedig különböző vadételek voltak. Tavaly egy könyvet is szentelt a vadételeknek. Munkásságát hazájában, Franciaországban is nagyra tartották, a francia külügyminisztérium is kitüntette már őt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez