A skótok győzik le az Iszlám Államot

Ők legalábbis biztosak benne. A Rettenthetetlen, úgy is, mint Braveheart utódai ugyan nem láttak még nagyobb ISIS-támadást, de azt mondják: készen állnak rá.

Ha megtámadnák valaha is az iszlamista terrorszervezet emberei a bátorságukról híres skótokat, akkor olyan fogadtatásban részesülnének, mint amilyent William Wallas-tól kaptak volna a már említett filmben. Legalábbis ezzel van tele a közösségi média a skótszoknyák és a Rettenthetetlen földjén, mióta megkezdődött az ISIS ámokfutása.

CYd0JYLWYAAtkZm

Sokan szájhősködésnek tarthatják ezt, pedig a történelem azt bizonyítja, hogy ennél több is lehet.

Még 2007-ben ugyanis iszlám szélsőségesek próbálták a levegőbe röpíteni Glasgow repterének terminálját egy gázpalackokkal megpakolt dzsippel. Az öngyilkos merénylők be is tudták törni az üvegajtót a terepjáróval, a dolog mégsem úgy sült el, ahogy tervezték: az egyiküket a kirángatta a pilótafülkéből, a földre vitte és jól fenékbe rugdosta egy cigarettaszünetét élvező csomagrakodó.

Az illetőt, John Smeatont hősként ünnepelték hazájában, és ő lett az egyik karaktere a sok-sok rajznak, amelyek arra figyelmeztetik az Iszlám Államot: jobb, ha távol tartja magát Skóciától.

Íme, a hős csomagrakodó a youtube-on.

Amikor II. Erzsébet királynő kitüntette.

skót

És végül a skótok csodafegyver(es)eként.

isis

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez