Az igazi Vasember? Bionikus kart épített a lebénult indonéz férfi

Tudományos áttörés, vagy bonyolult átverés? Egyelőre nem lehet tudni, ám az biztos, hogy egy indonéz férfi mechanikus kart épített magának.

Az indonéz férfi Balin egy hegesztőműhely tulajdonosa, dolgai pedig nem alakultak valami fényesen, miután egy stroke miatt lebénult a karja. Mivel felesége van, és három gyermeke, nem tehette meg, hogy nem dolgozik, de működésképtelen karjával ez nehéznek bizonyult. Fogta hát a műhelyben található maradék alkatrészeket és megmaradt ép karját, majd hegesztett magának megoldásként egy bionikus kart.

A „kar” lényegében egy merevítő, mely fogaskerekekkel illeszkedik, és vezetékekkel különböző áramkörök csatlakoznak rajta egymásba. Elviekben a fejre erősített pánt irányítja, a gondolatok hatására.

A férfi alkotásának azonban nincs tudományos háttere, és sokan rögtön ráfogták, hogy hamisítvány. A feltételezés megalapozott, mert hasonló protéziseket több ezer dollárból, évek alatt fejlesztenek ki, és még azok sem tudják ezeket a funkciókat. Hogy mi az igazság, azt mindenki döntse el maga az alábbi videó alapján.

Valódi vagy sem, a robotkarú férfi helyi híresség lett: mindenki Vasembernek hívja. Azt mondja, reméli, hogy története arra fog inspirálni másokat, akik szintén stroke okozta bénulásban szenvednek, hogy ne adják fel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez