Csodálatos vagy gusztustalan? – ékszerek anyatejből

Ma már kétségkívül népszerűbb a kisbabák szoptatása, mint mondjuk néhány évtizeddel ezelőtt volt. A dolognak egészségügyi és lelki haszna mindenképpen van. De anyagi is lehet.

Saját jó emlékeiből teremtett online ékszerüzletet Bridgette Boudreaux. A fiatal anyuka anyatejből készít ékszereket: már nemcsak magának, hanem bárkinek a világon. Azt mondja: a szoptatás ideje élete egyik legjobb periódusa volt. Mikor megérinti az ékszert, akkor erre az intim élményre emlékezik, és nagy-nagy béke szállja meg.

munka

Sok nőnek a szoptatás egy harc, babasírással szétbombázott éjszakákkal és felejthetetlen percekkel, amikor szuszogó kisbabájuk szemébe néztek – mondja a Fox 26 csatornának. Büszkén viselik a tejükből készített ékszert, amely arra emlékezteti őket: megcsináltam! Bár vannak, akik gusztustalannak találják a dolgot – ismeri el.

Bridgette Boudreaux szereti azt a pillanatot, amikor szembesül az első reakciókkal – a döbbenettel az arcokon, amikor megtudják, hogy mit is visel a nyakában.

tej

 

A kezdet nem volt könnyű: egy évbe telt, amíg megtalálta a megfelelő tartósító anyagot. Amit először használt, az egy idő után bebarnult vagy besárgult. De már megvan a tökéletes szer, és ha egy kismama küldi neki 15 millilitert a saját anyatejéből, akkor tíz hét múlva kívánsága szerinti ékszer formájában kapja vissza. Gyűrűként, nyakláncként vagy fülbevalóként. Aztán vagy diszkréten viseli, és csak ő tudja, hogy miből készült, vagy kiáll ország-világ elé, és büszkén vállalja.

Az amerikai anyuka ma már még nagyobban gondolkodik. Hamvakból is tervez ékszereket. Azt mondja: mindegyik darab egy emberi történetet mesél el, és ő ezeket a történeteket tiszteletben tartja.

hamvak

Egyébként nem ő az egyetlen Amerikában, aki anyatejből készít ékszereket.

Fotók: Facebook

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez