Darabokban került elő az eltűnt üzletember holtteste

Darabokba talált rá a thai rendőrség egy elrabolt, megkínzott, majd meggyilkolt spanyol üzletember holttestére a Chao Phraya folyóban. Az első testrészekre vasárnap bukkantak rá.

Az elmúlt napokban szinte csak a hátborzongató esetről hallani a thai médiában. A televíziós csatornák végig figyelemmel követték, ahogy a rendőrök darabonként halászták ki az áldozatot a vízből. A nyomozás vezetője közölte, hogy egy spanyol üzletember a gyilkosság áldozata, aki január 19-én érkezett Thaiföldre.

“Meggyőződésem, hogy az ügyet 48 órán belül lezárjuk. Abban is biztos vagyok, hogy az elkövetők külföldi gengszterek voltak – bár gyanítjuk, hogy helyi lakosok segítettek nekik a merénylet kitervelésében” – közölte.

A spanyol nagykövetségen még nem erősítették meg a férfi személyazonosságát. Az AFP is csak azután hozza nyilvánosságra a férfi nevét, miután családja is értesül a tragikus hírről.

A nyomozók nehezen tudták azonosítani az áldozatot, először ázsiainak hitték, a feldarabolás miatt pedig úgy gondolták, a kínai triád likvidálta.

A spanyol férfit január 25 és 27 között gyilkolták meg. A nyomozók teóriája szerint elrabolták, majd megkínozták.

Gyilkosai szingapúri, spanyol és thai számlákra utalták át az összes pénzét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez