Éppen hogy megúszta a hamvasztást a halottnak hitt csecsemő

Orvosi műhiba, szerencsés véletlen, vagy csoda, ami az alig egy hónapos kínai kisfiúval történt? Vajon, mi jár most a szülők fejében?

Csöcsiang tartományban hét hónapra született egy kisfiú január 8-án. Az újszülött azonnal inkubátorba került. Hiába tiltakoztak az orvosok, szülei hazavitték, hogy együtt ünnepeljék a holdújévet február 8-án.

Miután a csecsemő rosszul lett, visszavitték a kórházba. Később dr. Csen megállapította a halál beálltát. Testét 23 órán át -12 fokon hűtötték a hamvasztás előtt. Ezután vett érthetetlen fordulatot a történet – írja az egyik tartományi tévére hivatkozva a The Independent.

Már csak percek választották el a kisfiút a hamvasztástól, amikor váratlanul felsírt. A döbbent munkatársak rögtön leállították a folyamatot és értesítették a szülőket.

„Tényleg nem értem, hogy történhetett ez a csoda” – kommentálta értetlenül az esetet Dr. Csen. Bár a kórház igazgatója is megszólalt, így utólag sok hasznosat már nem tett hozzá a történethez. Szerinte a halotti anyakönyvi kivonat kiállítása előtt másik orvosnak is meg kellett volna győződnie a gyermek haláláról.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez