Hol rosszabbak az utak, az oroszoknál, vagy…?

Kísérletezzünk! Anélkül nézze meg a lenti videót, hogy elolvasná a cikk szövegét. Így döntse el, melyik országban jár éppen az autó!

Persze nem is nagyon kellett szemfülesnek lenni, hogy a 30. másodpercben észrevegyük a belorusz határt jelölő táblát. De azért valljuk be, addig a pocsék utat nem az oroszoknak tulajdonítottuk.

Az alig egy perces felvételen az oroszországi Brjanszk megyéből haladnak a belorusz Homel felé. Az országhatárhoz érve mintha elvágták volna a kátyús utat.

De nemcsak azt. Figyeljük meg alaposabban a képet! Az út mellett a táj is élesen megváltozik a határ túloldalán. A sűrű erdőséget felváltja a tágas rónaság.

Az onliner.by hírportál beszámolója szerint a sofőr éppen ezzel magyarázza az utak állapotát. Szerinte az eltérő éghajlati sajátosságok tehetik villámgyorsan tönkre az utat.

Ne vonjunk le messzemenő következtetést a videóból, hogy például az autokrata Beloruszban sokkal jobb az élet, mint Putyin Oroszországában. A kérdés viszont feltehető: vajon az időjárás, vagy a tesze-tosza, korrupt szervek felelősek a kátyús utakért?

Kép: PrintScreen

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez