Emberi maradványok százaira bukkantak Mexikóban

Több száz emberi maradványt és apró csontokat találtak a mexikói hatóságok egy farmon Veracruz szövetségi államban – közölte szerdán Luis Ángel Bravo helyi főügyész.

A főügyész újságírók előtt rámutatott, hogy a hatóságok még nem végeztek a nyomok vizsgálatával, ezért egyelőre nehéz megmondani, hány emberhez tartoznak a maradványok. Feltehetően mindannyian a veracruzi bűnszervezetek áldozatai lehetnek, illetve köztük lehet kettő abból az öt fiatalból is, akik január 11-én tűntek el Tierra Blancában – mondta Bravo.

A tömegsírt az El Limón nevű farmon találták, amely Tlalixcoyan község mellett fekszik a kelet-mexikói szövetségi államban.

„Nyilvánvaló, hogy ezt a helyet nemcsak arra használták, hogy megöljék és elégessék az embereket, hanem arra is, hogy teljesen megsemmisítsék a tetemeket” – idézi Bravo szavait az El Universal mexikói lap.

Tavaly augusztusban a hatóságok több mint 31 ezer emberi maradványt tártak fel az észak-mexikói Nuevo León szövetségi állam egyik farmján. A nyomozók megállapításai szerint a maradványok olyan embereké, akiket mexikói drogkartellek hurcoltak el korábban. Szeptemberben pedig a nyugati Jalisco szövetségi állam egyik farmján lelték annak nyomát, hogy bűnözők savban oldották fel áldozataik tetemeit.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez