Két év múlva vízre bocsátják a Titanic II-t (elképesztő fotók)

A hajó pontos mása lesz az 1912-ben elsüllyedt Titanicnak, amely korának legnagyobb luxushajója volt, amig neki nem ütközött egy jéghegynek.

Az eredeti tervek szerint már idén vízre kellett volna bocsátani a Titanic II luxushajót, amit a Blue Star Line hajózási társaság rendelt meg. Clive Palmer ausztrál milliárdos és egyben a hajózási társaság vezetője még 2012-ben jelentette be, hogy elkészítik az RMS Titanic pontos mását, amely kívülről és belülről is ugyanúgy fog kinézni, mint a legendást hajó, amely 1912. április 15-én süllyedt el az Atlanti-Óceánon. A hajó építésének költségei a becslések szerint elérik az 500 millió dollárt. Szakértők azonban jelezték, hogy a hajó iránt már akkora a kereslet, hogy évekre előre kell majd jegyet váltani rá, ha valaki utazni szeretne rajta.

A különbség a két hajó között csupán annyi, hogy a jelenlegi biztonsági és műszaki előírásoknak megfelelően a Titanic II hajótestét nem szegecselni, hanem hegeszteni fogják, gőzgépek helyett pedig modern dízel-elektromos meghajtási rendszer fogja működtetni a hatalmas hajót. A kapitányi hídra pedig a modern kor elvárásinak megfelelően a legmodernebb számítógépes rendszer lesz beépítve. A hajóban összesen 840 kabint alakítanak ki és három különböző osztályt hoznak létre. A tervek szerint a Titanic II 2435 utast lesz képes szállítani, ehhez még hozzá jön a hajó 900 fős személyzete is. A hajózási társaság egyébként külön hangsúlyozta, hogy a Titanic II-n elegendő mentőcsónak is lesz, ha nem adj isten valami probléma történne a hajóval.

A tervek szerint a luxushajó 2018-ban fog elkészülni és első útja kínai Jiangsu városából Dubaiba vezet.

 

tornaterem
tornaterem
háló
háló
Párizsi kávézó
Párizsi kávézó
Legendás lépcső is pontosan le van másolva.
Legendás lépcső is pontosan le van másolva.
(Visited 33 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez