ENSZ békefenntartókra támadtak Maliban

Két békefenntartó meghalt és közel harmincan megsérültek, amikor pénteken fegyveresek támadtak egy ENSZ-táborra Maliban. Az afrikai ország északi részén az elmúlt hónapokban folyamatos volt az erőszak, mindennaposak a katonai célpontok elleni támadások.

Terroristák támadtak péntek reggel az ENSZ Kidal településen található táborára. Az ENSZ MINUSMA missziójának tagja az AFP hírügynökségnek elmondta, visszaverték az akciót, azonban két békefenntartó életét vesztette és közel harmincan megsebesültek. Az Al Jazeera első információ szerint a halott katonák a guineai kontingens tagjai voltak – közölte az Orient Press hírügynökség.

Mali északi részén az elmúlt hónapokban folyamatos volt az erőszak. A régió 2012-ben az al-Kaidához köthető tuareg fegyveresek kezére került. A lázadókat 2013-ban részben visszaszorította a Franciaország által vezetett beavatkozás, azonban azóta is mindennaposak a támadások. Legutóbb egy héttel ezelőtt az ENSZ Timbuktuban található központját érte roham. Akkor legalább négy támadó és egy katona vesztette életét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez