Lóhát helyett taxiból íjaznak Japánban

Igen újfajta módját találták ki japánban egy ősi hagyománynak. A jabuszame lovasíjászatot a városban taxiból lehet gyakorolni.

A jabuszame (流 鏑 馬) olyan hagyományos japán lovasíjászat, melynek során egy futó lóról kell kilőni egymás után három speciális fehérrépa-fejű nyilat, bizonyos célpontokra. Ezt a remek sportot mostantól bárki kipróbálhatja ló nélkül is, egy taxi hátsó üléséről. Ez a Taxi Jabuszame, és 9 célpontot tartalmaz.

taxi1

A japán Sanwa Kotsu taxitársaság nem először kínál kreatív programot a taxizó utasoknak. Most egy 60 perces út során, érintve számos fontos turisztikai helyszínt Yokohama és környékén, átélhető valami különleges kaland is. A céltáblákat a városban helyezték ki több ponton, és az út során az utas célba vehett mindet egy speciális számszeríjjal. Összesen 12 nyíl lőhető ki. Az eredményeket később összeszámolják, és közzéteszik a hivatalos honlapon. A legjobb célzókat egyebek mellett ingyen utakkal díjazzák.

taxi2

Sajnos azonban a speciális program csak két napig érhető el, csupán 2 ezer forintért. Nos, ha nálunk is komolyan vennék még a lovassportokat, talán nálunk is lenne hasonló, és tán még a Taxi – Uber vitát is eldöntené.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez