Több mint fél évig az utcán éhezett a kétéves kisfiú

Ruhátlanul, éhezve találtak rá egy kétéves nigériai kisfiúra, akit a szülei boszorkánynak hittek, ezért sorsára hagyták. A kisfiú már 8 hónapja az utcán talált ételmaradványokból élt, mikor egy dán nő meglátta a csont soványra fogyott gyereket.

Szívszaggató történetet közölt az Independent brit lap egy utcán talált nigériai kisfiúról, aki több mint fél évig az utcán bolyongott, mire egy segélyszervezet munkatársa megtalálta. Hope-nak, vagyis reménynek nevezték el. A gyermeket megtaláló Anja Ringgren Lovén egy nigériai alapítványt működtet, ahol az utcára kitatt gyerekeknek orvosi ellátást, ételt és tanítást biztosítanak.

Mikor rátalált a csontsovány kisfiúra, pokrócba tekerte, és azonnal kórházba szállította, ahol a gyerek vérátömlesztést is kapott, mivel az utcán evett romlott ételek miatt súlyos fertőzést kapott. Afrikában elterjedt a gyermekek megbélyegzése, ha a szülők “úgy érzik, valami nem stimmel” a gyerekkel. Boszorkánynak nevezik őket, kidobják őket otthonról, sokszor megkínozzák vagy megölik őket. A nő az internet segítségével több mint egymillió dollár adományt gyűjtött össze pár nap alatt a szervezet támogatására.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez