Nézelődj egyedül!

Kortyolj egy jó teát, ülj le egy kényelmes fotelbe és figyeld a környezeted! Csöndben, az apró részletekre is kitérve! Billentsd félre a fejed és úgy pillants arra a jól ismert tárgyra, ahogy korábban még sosem!

???????????????????????????????

Ismerős a kép? De nem ugrik be, hol is láttad már? Pedig Budapesten van, egy híres helyen. A Vigadó ez. A fotót Tomas Opitz fényképezte, a Részletek című válogatás része és az Émile kávéházban látható – akár egy jó tea mellett ücsörögve.

DSC00190

Nemcsak Budapestet, de New Yorkot, Párizst, Berlint is egyedül nézegette a Velencében született magyar művész, Tomas Opitz. Így vette észre a szobrot a Vigadónál, vagy a játékos kisfiút a berlini irodaháznál. Szeretné, ha mi is észrevennénk ezeket az érdekes viszonyokat, ezeket a részleteket.

DSC00187

Ma már hiába láthatjuk könnyedén a világ bármely szegletét, általában csak a közhelyes közhelyeket nézzük meg és azokat csak rohanva. Az internet és a magazinok is agyoncsépelt képekkel terhelnek – emelte ki Winkler Nóra a Részletek című válogatás megnyitóján.

DSC00172

Csendjük van ezeknek a képeknek és rejtélyük. Arra csábítanak, hogy nézzük őket hosszan, lassan, figyelmesen. Oldjuk meg a talányt, érezzük meg a fotográfiát!

DSC00183

Teás kuporgás mellett nem lehetetlen. A Gerbeaud Gasztronómia budai tagja, az Émile kávéház foteleiben és nyugalmában. A tulajdonos, Niszkács Anna és családja most másodszor ad otthont magyar fotóművészeti kiállításnak az Art Market Budapest közreműködésével.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez