Vérszomjas oroszlánok garázdálkodnak Nairobiban

A rendőrök és a vadőrök nagy erőkkel keresik az oroszlánokat, amelyeket legutóbb a főváros egyik főútján láttak kora reggel.

A rendőrség külön felhívta a lakosság figyelmét a veszélyre és arra kért mindenkit, hogy még véletlenül se próbálják megközelíteni vagy befogni a veszélyes ragadozókat. A hatóságok külön felszólították a családosokat is, hogy gyermekeiket még véletlenül se engedjék ki egyedül az utcára. Ha tehetik, akkor maradjanak otthon.

Az eddigi információk szerint legkevesebb négy oroszlánnak sikerült megszöknie a főváros közelében található Nairobi Nemzeti Parkból, ahol a becslések szerint 30 oroszlán él. A park vezetősége jelezte, hogy helikoptereket is bevetettek az oroszlánok felkutatása és befogása érdekében. Emellett több tucat vadőr és hivatásos vadász is keresi a vadállatokat. A cél, hogy a nagymacskákat élve szállítsák vissza eredeti élőhelyükre.

Az oroszlánokat először a főváros egyik főútján látták, még a kora reggeli órákban. Később azonban olyan hírek is érkeztek, hogy a Kibera nyomornegyed közelében is felbukkantak már, ami viszont már komoly aggodalmakra ad okot. Kibera ugyanis a legsűrűbben lakott külvárosi része a kenyai fővárosnak. Ha ide beszabadulnak az oroszlánok, akkor nem sok jóra lehet számítani.

A kenyai rendőrség egy ingyenesen hívható segélyszámot (0800597000) is létrehozott, hogy felgyorsítsák az oroszlánok felkutatását és elfogását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez