A Hiteles tájékoztatásért díj a Magyar Afrika Társaságnak!

Először kap civil szervezet ilyen elismerést. A nemes kezdeményezéseket felkaroló tevékenységéért és példamutató sajtókapcsolataiért kapta meg a Hiteles tájékoztatásért díjat a Magyar Afrika Társaság (AHU). A díjat Balogh Sándor az AHU elnöke vette át a Szóvivők bálján.

A 10 éve nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó nonprofit szervezet, a Magyar Afrika Társság Afrika országainak a megsegítése céljából jött létre.

A szervezet küldetése annak tudatosítása a magyar társadalomban, hogy ránk is hatással van az, ami ma Afrikában történik. A kontinens sikerei és problémái minket sem hagyhatnak hidegen. Éppen ezért Magyarországon szemléletformáló, és egyben érdekérvényesítő tevékenységet folytat és számos független audiovizuális projekttel működik együtt.

Lehetőségeihez mérten az AHU figyelemfelkeltő, Afrikával kapcsolatos kezdeményezéseket és rendezvényeket népszerűsít (kulturális-ismeretterjesztő projektek, expedíciók, kiállítások, Africa Day rendezvénysorozat stb.) és támogat Magyarországon.

A Hiteles tájékoztatásért díjon kívül más miatt is örült a Szóvivők bálján az AHU. Videó csapatának vezetője, Novák András a Szóvivők média díját vehette át.

Novák András a Komlósi Oktatási Stúdióban kezdett az újságírással foglalkozni. Azon kevés magyar újságírók közé tartozik, akik ösztöndíjasként a CNN-nél tanulták a szakmát. Az elmúlt 19 évben a világ csaknem 100 országában járt és forgatott. Eddig számos elismerést kapott: Többszörös sajtó nívó díjas, és Magyarországon egyedüli újságíróként megkapta a Bátorságért Érdemjelet is. Jelenleg riporter és tudósító. A GloboTV vezető szerkesztője, az ATV külföldi tudósítója és a Magyar Afrikai Társaság videó csapatának vezetője.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez