Lázad a külügyminiszter az elnök ellen?

Furcsa bejegyzést tett közzé Uganda külügyminisztere, miután kihirdették az elnökválasztás eredményét. Nem meglepő módon most is a már 1986 óta elnök, Yoweri Kaguta Museveni kapta a legtöbb szavazatot.

Zavargások előzték meg a héten tartott elnökválasztást Ugandában. A tiltakozást szervező ellenzék legnagyobb vezére, Kizza Besigye szerint Museveni elárulta a demokráciát és a hadsereg bevonásával akarta biztosítani saját újraválasztását.

Hasonló antidemokratikus állapotról írt Facebook-adatlapján az eredmény tegnapi kihirdetése után Uganda külügyminisztere, Sam Kutesa: “Az én szerepem és felelősségem biztosítani, hogy ne folyjon az ugandaiak vére a választási eredmények miatt. Yoweri Museveni a főnököm, de most az erőszak forog kockán Ugandában. A teljes közösségi média és a sajtó is blokkolva van, megszűnt a kommunikáció és ártatlan emberek halnak meg, az emberi jogok sérülnek, az ellenzéki elnökjelölt börtönben van – nem így kellene kormányoznia az igazi vezetőnek. Ki kell találnom, hogyan posztoljam ezt a LinkedIn-re, mert jelenleg nincs lehetőség a kommunikációra. Kérem, figyeljenek Ugandára!”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez