Fehér nők vs. fekete nők: még mindig nincs vége a rasszista harcnak?

Nigger és fekete s.gg – ezek már rég nem haszálatos kifejezések itt a 21. században. Naivitás ezt feltételezni – ezt bizonyítja egy ugandai származású modell Instagramra feltöltött képe.

Vanity Fair, a brit Vogue, Lacoste, Marc Jacobs, Hermés – ilyen és ehhez hasonló nagyágyúkkal dolgozik a 23 éves Aamito Lagum, amióta Afrikában megnyerte a Topmodell leszek versenyt.

Legutóbb a New York-i divathéten szerepelt. Az ottani kulisszák mögött készített róla egy képet a MAC és posztolta is Instagramjára, mondván: az ő rúzsukat viseli ajkán a gyönyörű modell.

Nem mindenki értett egyet a kozmetikai céggel, sőt. Gyakorlatilag rasszista kommentek özöne árasztotta el az üzenőfalat – számolt be a brit Daily Mail.

“Szent nigger ajkak, Batman!” “A fekete nők sosem lesznek olyan szépek, mint a fehérek.” “Továbbra is áltassátok magatokat, hogy jobban néz ki a fekete s.ggetek.”

Az ilyen és ehhez hasonló kommentek nem ijesztették meg Aamito Lagumot. Azt írta a gyűlölködőknek: “Álmatlan éjszakákat okoztak nektek az ajkaim.” Illetve megköszönte a támogatást a kozmetikai cégnek és a kommentelőknek.

Merthogy nemcsak rasszista bejegyzések érkeztek a több mint 100.000 lájkot gyűjtő képre: “Te egy királynő vagy, köszönöm, hogy megosztod velünk a szépséged. Akkor is, ha néhányakat el is vakít a gyűlölet.” “Szexi ajkak, természetes szépség, hány nő injekciózza a sajátját, hogy ilyenje legyen?”

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez