Az ámokfutó kocsijába ült be véletlenül az előle menekülő utas

Uber-sofőrként dolgozott a támadás idején is az a 45 éves michigani ámokfutó, aki Kalamazoo városában több helyszínen is lövöldözött, hat embert megölt, többeket pedig megsebesített szombaton. Az esti lövöldözés előtt felvett utasát annyira megrémisztette, hogy a kliens kiugrott a kocsiból és a rendőrségen is bejelentést tett.

Viccelődve kérdezte meg a michigani ámokfutót utolsó fuvarja, hogy ugye nem ő a helyi lövöldöző – írta a Wood TV8 a férfi vallomása alapján. Az utas Jason Dalton letartóztatása előtt 20 perccel szállt ki az elkövető kocsijából, amit pont azért hívott, mert a hírekben hallott a lövöldözésről, és úgy döntött, nem vállalja be a hotelig tartó veszélyes sétát gyalog.

Korábban még csak annyit tudtak, hogy a 45 éves Jason Dalton öt órán tartó ámokfutása alatt állítólag Uberezett. Ezt egy másik utas menyasszonyának Facebook-posztjából szűrték le, amelyről utólag kiderült, hogy jóval a lövöldözések előtt történt.

Az utas jegyese arra figyelmeztetett mindenki a posztjában, hogy ha tehetik, kerüljenek el egy ezüst Chevy Equinox kocsit vezető Jason nevű sofőrt, mert száguld vezetés közben, kiszámíthatatlan, és mikor utasa arra kérte, hogy álljon meg, rá sem hederített. A férfi és jegyese állítólag a rendőrséget is felhívta, de nem sikerült felkelteniük az érdeklődésüket.

A CBS megkereste az ámokfutó aznap esti utasát, aki elmondta, hogy életveszélyes utazásban volt része helyi idő szerint 4 óra után. Uber-sofőrje nem volt hajlandó lehúzódni az útról, de mikor lelassított, az utas kiugrott a kocsiból és elrohant.

A CNN már több Uberes fuvarról számolt be ismeretlen forrásra hivatkozva: az amerikai hírügynökség nyomozói forrásokból úgy értesült, hogy Dalton a lövöldözés-sorozat közben és utána is fuvarokat keresett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez