Nagy siker volt a 23. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum Visegrádon

Az immár 23. alkalommal megrendezett szakmai fórum – régi nevén a főenergetikusi szeminárium – ismét hatalmas siker volt. 12 országból közel 120 résztvevő látogatta a rendezvényt, és minden nap 10-12 diák is érkezett az esztergomi szakiskolákból, sőt még Párkányból (Szlovákiából) is.

Az energiaforradalom szempontjából a jövőt jelentő Afrika négy országgal képviseltette magát: Marokkó, Guinea, Benin és Madagaszkár diplomatái, szakemberei és professzorai vettek részt a fórumon.

20160217_114808 20160217_114946

Köszönet illeti a kitűnő magyar és külföldi előadókat, köztük Dr Kroó Norbert professzort a Magyar Tudományos Akadémiáról  és Csernai László professzort a Bergeni Egyetemről (Norvégia), akik a tudomány és az energetika kapcsolatai mentén számos aktualitást elemeztek  előadásaikban.

A fórum ismét a teljes energia és energetikai keresztmetszetben dolgozott, azaz nem maradt ki egyetlen energiafajta és ágazat sem a portfólióból. Így az atomenergia és a fúziós reaktorfejlesztés helyzete mellett a palagáz és a rendkívül alacsony villamosenergia-ár mögötti összefüggések, a villanyautó és az okos települések egyaránt terítékre kerültek, természetesen az innovációval megspékelve.

20160217_115133 20160217_122311

Idén először az önkormányzatok is nagyobb helyet kaptak, Nagypáli és Bolhás kiemelkedően jó gyakorlatát ismerhettük meg a megújuló energia és a fenntarthatóság összefüggésében.

A szakestély újabb élményt jelentett, hiszen az afrikai táncosok és énekesek után hastánc (és össztánc) zárta a műsort. Nem maradtak ki a szakmai üzemlátogatások sem, hiszen a Suzuki autógyár és a révkomáromi Távfűtőmű várta vendégeinket.

Köszönet illeti a szponzorainkat, az ETE-t és esztergomi szervezetét, valamint a rendezvényt szervező SUNWO Zrt. munkatársait, akik ismét kitettek magukért. A konferencia végén elégedettségi kérdőíveket tölthettek ki a résztvevők és egyöntetű volt a vélemény, hogy 2017-ben újra találkozzunk az immár  24. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumon Visegrádon. Melynek az időpontja is megvan – kérjük tervezni –  2017 március 23-25.

Prof. Dr. Steier József

A konferencia levezető elnöke

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez