Próbaidőt kapott a gyilkos főnökasszony

Mijuki Muto, egy halnagykereskedés főnökasszonya 5 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután megverte, majd megölte egyik férfi alkalmazottját.

Az incidens még tavalya augusztusban történt Obu városában. A cégvezető szidalmazni kezdte a 23 éves, részmunkaidőben dolgozó alkalmazottját, mert szerinte nem volt megfelelő a munkához való hozzáállása. A nyomozás során kiderült, hogy valamilyen pénzügyek is álltak az eset mögött.

Muto (47) egyre jobban feldühödött, mivel alkalmazottja szerinte nem érzett elég bűntudatot. Annyira mérges lett, hogy fizikailag is bántalmazni kezdte, állítólag hasba rúgta, és számtalanszor megütötte a fején és az arcán. Másnap hajnalban a férfit eszméletlenül találták egy parkoló autóban a cég épületének túloldalán. Gyorsan mentőt hívtak hozzá, és kórházba vitték, de akkor már nem lélegzett. Az orvosok megállapították, hogy a hasán lévő sérülés okozta belső vérzés miatt halt meg.

A gyilkosság, annak ellenére, hogy sokak szerint egyértelmű volt, nem várt eredményt hozott a bíróságon. A nőt bűnösnek találták ugyan minden, ellene felhozott vádpontban, de ügyvédei enyhítő körülményként fogadtatták el, hogy megbánta, amit csinált, és azonnal elkezdett intézkedni, miután a férfit eszméletlenül találták.

A Nagano kerületi bíróság bírája végül 5 év felfüggesztett börtönre ítélte a cégvezetőnőt. A nyilvánosság és az áldozat családja elsöprő felháborodással reagáltak. Sokan úgy gondolják, hogy ha a nemek elosztása más lenne, akkor más lett volna az ítélet is.

“Túl enyhe!”

“Próbaidőt kaphat valaki gyilkosságért?”

“Ez meglepően enyhe egy gyilkosságért.”

“Szóval meg lehet ölni valakit, ha megpróbálok segíteni rajta utána?”

“Ha egy férfi ver egy nőt halálra, vajon akkor is csak próbaidőt kapna?”

“Ez az ország túl kedves a bűnözőkhöz.”

“Egy ember élete 5 év próbaidőt ér?”

Érdekes, hogy a felháborodások legtöbbje arra koncentrál, hogy ki milyen nemű a történetben. Amellett viszont sokan elmennek, hogy egy cégvezető a 21. században halálra ver egy alkalmazottat, és ezt ilyen szinten tolerálja a törvény Japánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez