Scarlett Johansson és Alekszandr Lukasenko: mi a közös?

Belorusz a válasz. A többszörösen is a világ legszebb nőjének megválasztott amerikai színésznő anyai ági felmenői ugyanis Minszk mellől származnak – írja a Nasa Niva hírportál.

Scarlett Johansson dán apától és zsidó anyától született 1984-ben. Korábbi egyik interjújában elmondta, hogy zsidó felmenői valahonnan Minszk mellől származnak, ahová jó volna egyszer elmenni.

Egészen pontosan Minszktől 120 km-re délnyugatra, Nyeszvizsbe kellene utaznia – kezdi a színésznő ükapjának történetét a Nasa Niva. Ebben a ma 15.000 lelkes városban suszterként dolgozott Boruh Hodos a 20. század elején. Hogy mennyire ment jól az üzlet, nehéz megmondani. Mindenesetre fia, Ichak az Egyesült Államokban próbált szerencsét az 1920-as években.

Feleségével Brooklynban telepedett le, és előbb bőripari munkásként, majd szakszervezeti képviselőként kereste kenyerét. Három gyermekük született. A legidősebb, Dorothy színészi karrierről álmodozott. A diákszínpadok ígéretes sikereit azonban derékba törte édesapja halála 1945-ben.

A kistestvérek segítése miatt hamar férjhez ment és családot alapított. A később pedagógiát és pszichológiát végzett asszony később nagyot változtatott életén, és 17 éves lányával, Melanie-vel Dániába költözött.

Melanie itt találta meg élete párját, az építész Karsten Johanssont. Ez a név már ismerős. Kettejüknek összesen négy lányuk született. Egyikük a híres színésznő, Woody Allen múzsája, Scarlett Johansson, akire nagyon büszke a nagymamája.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez