Megoldódott a tó mélyére süllyedt gép titka

A Google Map a furcsaságok, bizarr, vagy éppen titokzatos jelenségek láthatóan kimeríthetetlen tárháza. Most éppen egy titokzatos tó mélyére süllyedt repülőgép tartotta lázban a netet egy teljes napig.

A gép sziluettjét a Minneapolis melletti Harriett-tóban fedezte fel egy szemfüles nethuszár. Azonnal el is kezdte köröztetni a közösségi oldalakon, hogy íme, egy eltitkolt légibaleset maradványa, egy a tó mélyén rejtező repülőgép(roncs). Ahhoz képest meglepően egyben, csak a bal oldali hajtőműve nincs meg (vagy nem látszik).

Ahogy már szokásos, a legvadabb összeesküvés-elméletek jelentek meg órákon belül.  A hatóságok persze közölték, hogy bár a tó alig pár kilométerre van a város repülőterétől, nincs tudomásuk arról, hogy a képen láthatóhoz hasonló  kétmotoros utasszállító valaha is a tóba esett volna.  Ez persze még gyanúsabbá tette a történetet – mindazok számára, akiknek amúgy is minden gyanús.

Az éppen  felpörgőben levő indulatokat Susan Cadrecha, a Google Maps szóvivője hűtötte le. A váalsz ugyanis borzasztó egyszerű – a tó mélyén egyáltalán nincs gép. A repülő, amikor a műholdkép készült, a tó felett volt. Azért látszik elmosódottnak a sziluettje (mintha a víz alatt lenne), mert a neten látható térkép nem egyelten kép alapján készül, hanem több kép egybedolgozásával. Kár, pedig olyan szép kis misztikus történetnek indult.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez