Kiderült, hány nappal a repülés előtt a legolcsóbb a jegy

Végre itt a tudományos válasz.

Szóval megvan a varázsszám.

Mielőtt elárulnánk, azt mondjuk el, hogyan alkotta meg a számot a CheapAir, az olcsó légi utak szakértője. Körülbelül 3 ezer utazás adatait elemezte, elég nagy intervallumban: az út előtt 320 nappal megrendelt jegyektől egészen a repülés előtti napon megvettekig. Azt igyekezett feltérképezni, hogy átlagosan melyik az a nap, amikor a legolcsóbban csiphetjük meg a légi utat – írja a Huffington Post.

Nos, a bűvös szám az 54-es. Legalábbis ami az amerikai belföldi járatokat illeti.

Ez nagyjából ellentmond a közhiedelemnek, ami szerint a last minute jegyek a legolcsóbbak. Egészen pontosan azt jelenti, hogy ez totális tévhit. Mert a mínusz 112. naptól a 21.-ig terjedő tartomány is alulról üti az utolsó pillanatig halogatott jegyek árát.

A kutatók szerint átlagosan 200 dollárral kerül többe egy jegy, ha az utazást megelőző héten vesszük meg, mintha a -54. napon tettük volna. Azok pedig, akik az út előtt 7-13 nappal vásárolnak, 75 dollárral fizetnek többet átlagban a “koránkelőknél”.

Szóval az 54 a varázsszám, ám ez sem feltétlenül tuti, hisz csak az átlag. Az ördög viszont a részletekben rejlik. Mert például ha egy szupernépszerű helyre mész, szupernépszerű időszakban, mondjuk Floridába tavasszal, akkor a törvény megtörik. De ugyanez a helyzet a kisebb helyek nehezen megközlíthető reptereivel is: miután ott kicsi a konkurencia, a légitársaságoknak nem áll érdekükben, hogy bármikor is jelentősen csökkentsék a jegyárakat.

Még egyszer mondjuk: mindez az amerikai belföldi járatokra vonatkozik. De akár a külföldiekre is igaz lehet. Egy próbát biztosan megér.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez