Újból robbantott az al-Shabab Szomáliában, harmincan meghaltak

Legkevesebb harminc ember életét követelte az a gépkocsiba rejtett robbanószerkezet, amely hétfőn robbant fel Szomáliában, Baidoa városában.

Abudurashid Abdulahi kormányzó azt közölte az AFP hírügynökséggel, hogy a halottak száma elérte a harmincat, 61-en megsebesültek, közülük 15-en súlyosan. Az autóba rejtett pokolgép forgalmas helyen, egy népszerű étteremnél robbant. A sűrűn lakott helyszínen és környékén darabokra hullott járművek, asztalok, székek, építkezési törmelékek hevernek mindenütt.

szomáliai bomba3

A merényletet az al-Shabaab vállalta magára, célpontjai a „hitehagyott” hivatalnokok voltak. A terrorcselekményben civilek vesztették életüket és sérültek meg.

szomáliai bomatámadás kép1

Két nappal ezelőtt, szombaton szintén robbanás rázta meg a SYL szállodát és a szomszédos parkot Mogadishuban, akkor 14 ember halt meg, 18-an megsebesültek.

Az Afrikai Unió elítélte a kegyetlen mészárlást. A szervezet szomáliai missziója (AMISOM) jelenleg 22 000 fős nemzetközi haderővel támogatja Szomáliát és nyújt segítséget a terrorcselekmények megszüntetése és a hosszú távú, tartós béke megteremtése érdekében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez